Kontakta oss så bjuder vi på en digital kaffe

Vi behöver hjälp med

Tack för ditt meddelande!

Avbryt

Work with us

Lucas Klingström

LinkedIn profil
Facebook profil

5 Tips för bättre SEO

SEO eller Search Engine Optimization innebär att du på olika sätt anpassar sin webbplats så att sökmotorerna favoriserar din hemsida och då ger den en bättre placering i sökresultaten. I detta inlägg kommer vi att ge dig 5 tips på hur du kan förbättra din SEO och hamna högre upp i googles sökresultat.

1. Optimera din hemsida för telefoner.

Som du kanske vet så ökar antalet mobilanvändare på internet hela tiden och faktum är att det faktiskt har gått så långt att över 60% av googles sökningar kommer från mobiltelefoner. Så är din hemsidan inte mobilanpassad så begränsar detta användarupplevelsen och din hemsida hamnar längre ner bland sökresultaten.

2. Använd dig av bilder (I rätt format).

Bilder är är både snyggt och praktiskt men du måste se till att bilderna är optimerade. Att optimera dina bilder handlar om att dem är i rätt filformat och storlek. Det mest optimala filformatet för hemsidor är JPEG. Det finns många sätt att få dina bilder i rätt storlek och kvalité du kan använda dig av program som T.ex. Adobe Lightroom eller en gratis bildkomprimerare som https://imagecompressor.com/.

3. Använd inte bara Text.

Innehållet på din hemsida bör inte endast bestå av text. Som jag skrev tidigare i inlägget så är det viktigt att använda sig av bilder, men det finns fler typer av media som kan öka användarens intresse som T.ex. video, slideshows eller ljud. Faktum är att google ÄLSKAR videos, varför? Videos får användare att stanna på din hemsida längre. Desto längre exponering din hemsida får desto högre upp hamnar du bland sökresultaten.

4. Laga trasiga hyperlänkar.

Använder du dig av ett CMS som WordPress så ska du inte behöva oroa dig om trasiga hyperlänkar men det kan hända och det förstör både användarupplevelsen och din sökmotor ranking. Du kan använda dig av ett verktyg som https://www.deadlinkchecker.com/ för att söka efter trasiga hyperlänkar på den hemsida.

5. Använd dig av Google PageSpeed Insights.​

Google PageSpeed Insights skriver du in adressen till hemsidan du vill analysera. Då får du fram ditt resultat för både mobilenheter och datorer. I resultatet under rubriken ‘Möjligheter’ ger Google dig fler tips på hur du kan optimera din sida. google rankar möjligheterna med grönt (Snabbt), gult (Måttligt) och rött (Långsamt).

Vill du ha hjälp med att optimera din hemsida och hamna högre i google sökresultat?

Tveka inte på att höra av dig till oss. hello@brushandcode.se013-709 70.