Kontakta oss så bjuder vi på en digital kaffe

Vi behöver hjälp med

Tack för ditt meddelande!

Avbryt

Work with us

Oskar Gummesson

LinkedIn profil
Facebook profil

5 typsnitt som passar er nya hemsida

Att välja typsnitt till er nya hemsida är en viktig del för att skapa en bra upplevelse för besökaren. Typsnitt, design och bildspråk är 3 viktiga delar som sammantaget binder ihop en solid känsla av webbplatsen. Därför är detta en viktig del som ni bör tänka på vid skapandet av en ny hemsida. I vissa fall regleras detta i de grafiska riktlinjer som företaget har, om inte så behöver erat nya typsnitt passa till er grafiska identitet.

Typsnittets funktion för er hemsida

Typsnittet har flera viktiga funktioner som är viktiga att tänka på vid valet av typsnitt. Här tipsar vi om de tre viktigaste funktionerna enligt oss.

 

Läsbarhet

Typsnittet ska vara snyggt och i ögon fallande, men i slutändan är det viktigast att det är lätt att läsa vad som står på hemsidan. Välj ett typsnitt som är lätt att läsa!

Passa identiteten

Välj ett typsnitt som stärker er grafiska identitet. Det är stor skillnad mellan de olika typsnitten och dem är laddade med känslor som kan både förstöra och stärka erat varumärke.

Design

Att ha en snygg helhet är viktigt. Välj ett typsnitt som passar den webbdesign som ni arbetat fram. Exempelvis om designen innehåller flera moduler med text-på-bild är det viktigt att typsnittet passar för det.

Gratis tips på typsnitt

Här bjuder vi på några utav våra favoriter inom typsnitt. Samtliga av dessa typsnitt är Adobe Fonts och är betalda typsnitt. Vi rekommenderar Google Fonts för att ladda ned typsnitt gratis.

https://fonts.google.com

 

Poppins Adobe font

Commuter Sans Adobe font

Kallisto Adobe font

Sofia Adobe font

Niveau Grotesk Adobe font