Kontakta oss så bjuder vi på en digital kaffe

Vi behöver hjälp med

Tack för ditt meddelande!

Avbryt

Work with us

lucas Klingström

LinkedIn profil
Facebook profil

7 Hacks för dig med iPhone

En iPhone innehåller massor av smarta funktioner, men du kan göra den ännu bättre genom att ta reda hacks som finns gömda i din smartphone. Det finns hundratals av hemliga funktioner, men här listar vi 7 av våra bästa iPhone hacks som du borde veta 2020.

1. Mätverktyget

Om du någonsin tänkt “nu skulle jag haft en tumstock” så är det här hacket för dig. Det finns en app som heter “Mätverktyg” som genom din iPhone-kamera tillåter dig att mäta verkliga avstånd.

2. IOS Dark Mode

Genom att aktivera Dark Mode på din iPhone så ändras de menyer som vanligtvis är ljust vita till en mörkare grå/svart. Det är en skonsam inställning för dina ögon om du använder din telefon i ett mörkt rum. Gå till inställningar → Visning och ljusstyrka.

3. Sleep timer

Vill du somna till en lugn spellista eller en podcast men samtidigt vill att den ska stängas av efter ett tag? Allt du behöver göra då är att aktivera en timer i din app “klocka”. Gå in i klock-appen, välj hur lång tid du vill att musiken ska spela, gå sen till knappen “När tiden går ut” och välj “Sluta spela” så kommer musiken att stängas av när tiden går ut.

4. Genväg för din emailadress

Genom att gå till Inställningar → Allmänt → Tangentbord → Textersättning så kan du installera hur många text-genvägar du vill. Du kan alltså göra så att få tecken autokorrektar till att skriva ut hela din emailadress.

5. Dela plats

Istället för att skriva till dina vänner vart du befinner dig så är allt du behöver göra att skriva in “Jag är vid” så kommer din iPhone’s autokorrekt att ange din aktuella plats.

6. Anpassa ditt Kontrollcenter

Ditt kontrollcenter har användbara saker förinställt som flygplansläge och ljusstyrka, men du kan även lägga till knappar för appar och inställningar som du använder ofta. Du kan till exempel lägga till en knapp för att aktivera strömsparläge eller appen Wallet.

7. Stör ej

Genom att hålla in “Stör ej”-knappen i ditt kontrollcenter får du alternativ där du kan schemalägga när funktionen ska avaktiveras. Du kan till och med välja “Tills jag lämnar den här platsen” så stängs det av automatiskt när du lämnar platsen som du befinner dig på. tivera strömsparläge eller appen Wallet.